søndag den 24. februar 2013

Lav dine egne frostvarer: Rodfrugter

Jeg ved at det er lang tid siden, at jeg har skrevet herinde, men jeg har været ved at skifte internetudbydder. Det er en lang historie, som går ud på, at det ikke altid er lige nemt med internet ude på landet, som jeg vil skåne jer for.

Det er godt nok ved at være sidst på vinteren og ikke helt højsæson for rodfrugter, men de fås stadig billigt. Hvis du er en af de heldige der har frysekapacitet, så er det med at udnytte det.

Jeg havde selv en masse rodfrugter på lager efter en omgang med tilbud i diverse supermarkeder, og da jeg ikke kunne overskue at spise af dem hver dag (og havde noget tid til overs), så gik jeg igang med at skrælle og skære.

Det hele blev hældt i en frysepose og lagt i fryseren. Og når man så en dag føler for rodfrugter, så kan der bare hældes en passende mængde i en bradepande, som sættes i ovnen. Du behøver ikke engang at fryse dem i portionsstørrelser, da de nemt kan bankes løse.

Det er en enkel måde at spare tid og penge på. Her er en kort opsummering:
  • Køb rodfrugter når de er billige i højsæsonen eller på tilbud
  • Klargør dem når du har tid til overs og nedfrys dem
  • Tilbered dem i ovnen en dag du vil have nem aftensmad
Hvis du vil gøre det ekstra lækkert, så prøv at tilsætte hvidløg og spidskommen før de sættes ind i ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar