Husstand med 1 person: 98,8 kilo
Husstand med 2 personer: 65 kilo
Husstand med 3 personer: 67,6 kilo
Husstand med 4 personer: 57,2 kilo
Husstand med 5 personer: 46,8 kilo
Husstand med 6 personer og derudover: 52 kilo
- En gennemsnitlig dansk familie med 2 voksne og 2 børn smider mad ud for 10.000 kroner om året. Det svarer til 20% af deres samlede udgifter til mad
Der er vidst ingen tvivl om at det er et problem at vi smider så meget mad ud, som vi gør. Det er både dårligt for pengepungen og klimaet. Madspild er en af de ting, som jeg gør meget ud af i min hverdag, her er derfor en liste over hvad man kan gøre for at minimere det. Hav altid i tankerne hvordan dit skrald kan bruges bedst muligt til gavn for dig og miljøet, hvis det ender på lossepladsen er det kun til belastning. Selv få gram kan blive meget i det lange løb!
- Er du kødspiser, så kan du gemme de rester, der opstår, når du afpudser kødet. Du kan fx have en plastbeholder i fryseren til det formål. Når du har samlet nok, kan du koge det og give din hund eller kat et gratis måltid. Selv høns kan bruge resterne til at producere nye æg eller kød.
- Skralden og toppe fra rodfrugter er godt til fx kaniner. Hav en skål stående med resterne til dit dyr og tøm den en gang om dagen i buret.
- Har du noget kødpålæg, som er ved at være for gammel, vil din hund sikkert blive glad for det som en godbid. Tørre osteskorper er også et hit.
- Opbevar dit rugbrød i fryseren. Det tager nemlig ikke lang tid at tø det op og på den måde kommer du aldrig til at smide en skive ud igen.
- En rest mælk eller fløde kan fryses ned og bruges senere i en sovs eller suppe.
- Når du ikke kan klemme mere ud af din karton yoghurt, så skær alle plast dele af, smid dem ud og giv resten til din hund eller kat. På den måde går der ikke et gram til spilde, dyret er underholdt i noget tid og de har en gavnlige effekt på deres tarmsystem, så de ikke prutter helt så meget.
- Alle rester fra et måltid værdsættes højt af både hunde, katte og høns.
- Er dine æg ved at blive for gamle, så kog dem og brug dem som pålæg.
- Brug endeskiver og skorper af brød til at lave rasp. Se vejledning her.
- Er din mælk ved at være for gammel, så lav en stor potion risengrød og lav klatkager af resterne dagen efter som her.
Listen vil løbende blive opdateret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar