tirsdag den 1. maj 2012

Hjemmelavede rødbeder


Så er de syltede rødbeder klar til at blive spist efter at have ligget i lagen i nogle dage. Desværre kommer rødbederne fra et supermarked og ikke fra svigermors have, men da det er hendes opskrift, så blev de alligevel super gode!
Har du rødbeder til overs er der ikke noget bedre end at sylte dem. De smager meget bedre end dem du kan købe færdigtlavet, også selvom rødbeder er købt i et supermarked. Og så der skal meget få ingredienser til. Opskriften er meget simpel, der skal ikke bruges konserveringsmiddel eller henkoges og det tager ingen tid at lave dem. 

Opskrift:

500-700 gram rødbeder

200 gram sukker
1,5 dl vand
3,5 dl eddike

Skyl og rens rødbederne. Kog dem møre (som kartofler). Kog lagen, flå rødbederne og skær dem i skiver. Rødbedeskiverne lægges i et rent glas og lagen hældes over.

For at kunne lave dette uden direkte konservering er der nogle vigtige ting at tænke på:
  • Glasset skal være meget rent! Det skal helst skoldes af kogende vand og renses i eddike.
  • Det er vigtigt, at der ikke bruges mere vand end i opskriften. Forholdet mellem vand og eddike gør at bakterier ikke har optimale forhold. Mangler du væske, så tilsæt eddike.
  • Den store mængde sukker i lagen er også med at stoppe bakterievækst. Brug ikke mindre sukker end i opskriften.
  • Lagen skal koge og gerne i et par minutter. Det er vigtigt at den dækker rødbederne helt.
  • Låget skal lukkes med det samme og glasset skal køles ned så hurtigt som muligt og sættes på permanent køl.
Alt i alt bliver balterierne udsat for flere varmebehandlinger, forkert pH, et højt sukkerindhold (osmose), et kuldechok og nedkøling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar