onsdag den 24. oktober 2012

Lækre flødekarameller

Her i begyndelsen af de mørke og kolde tider må man, efter min mening, godt forkæle sig selv en smule. Og for en sukkernarkoman som mig er en af de bedste måder at gøre det på, ved at spise hjemmelavede flødekarameller.
Denne opskrift er hurtig og nem og det er ikke en nødvendighed at bruge et sukker termometer. Det kommer til at være de bedste karameller du nogensinde har smagt!



Opskrift:

Ingredienser
100 g smør
2 dl piskefløde
250 g sukker
1 dl lys sirup
1 tsk vaniliesukker
1 spsk honning (kan undladdes)

Fremgangsmåde
Smelt smørret og tilsæt de øvrige ingredienser. Varmen skal cirka være middel. Rør ofte i gryden, så massen ikke brænder på. Efter ca. 15-30 minutter ændrer massen konsistens til at være mere klar og tyktflydende. For at teste om massen er klar til at blive til karameller skal du lave kugleprøven. Den udføres ved at dryppe en lille smule af massen i meget koldt vand. Den lille dråbe karamel køles derved hurtigt ned og du kan få en fornemmelse af hvordan massen vil være som størknet. Jo længere tid karamelmassen bliver varmet, jo hårdere bliver den, så det er en god ide at stoppe opvarmningen lidt før du synes, at den er der.
Massen skal hældes ud i en form forret med bagepapir og køles ned, hvorefter den kan hakkes eller skæres ud. Opbevar i en lukket beholder i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar