lørdag den 2. juni 2012

Hjemmebagt franskbrød

Der er ikke noget bedre end duften af nybagt brød, der spreder sig i lejligheden og får maven til at længes efter den første skive.
Heldigvis er det slet ikke besværligt at lave sit eget franskbrød og det tager næsten ingen tid. Dette hjemmelavede franskbrød kan laves for under 10 kr. og smager virkeligt godt. Det holder sig nemt frisk og lækkert i en uge i en plastiskpose, men det er spist længe inden!

Til et franskbrød skal du bruge:

500 g. mel
25 g. smør
3 dl. mælk
1 tsk salt
1 tsk sukker
En pakke tørgær

Smør, mælk, salt, sukker og gær blandes i cirka 3/4 af melet. Tilsæt mel indtil dejen slipper skålen og lad det stå og hæve i 30 minutter. Dejen æltes igennem og sættes til at efterhæve i 45 minutter i en form. Brødet pensles med mælk og bages i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Du kan se, at brødet er færdigt, når det har en mørk gylden overflade og lyden er meget dyb/hul, når der bankes let på det.
Så snart at brødet er kølet helt ned, skal de pakkes i plastik.

Har du en endeskive liggende tilbage, som ikke bliver spist, så smid den endelig ikke ud. Brødet kan nemlig blive til en fantastisk rasp.

For at lave rasp tager man noget restbrød og river det på et rivejern. Fordel krummerne på en bageplade og sæt i ovnen på 100 grader med varmluft. Vend engang i mellem krummerne, så de ikke klumper sammen. Raspen bliver bedst hvis den bliver let  gylden.
Når raspen er tør, tages pladen ud og stilles til afkøling. Hvis man vil kan raspen hældes i en pose og bankes finere. Til sidst puttes raspen i en lufttæt beholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar